Update Cartagena Test

Här kommer vi kontinuerligt avrapportera varje testdags händelser med text & bild, och har vi nu riktigt tur med det blixtsnabba spanska bredbandet, även ladda upp en och annan onboard-video och intervju med David om hur arbetet fortlöper med utvecklingen av årets racehoj.

Vi kommer även göra ett försök att snappa upp lite av det allra senaste racingskvallret och återkoppla hur arbetet bakom kulisserna går till nere på försäsongstestet i Spanien den kommande veckan. Med Aprilia-flaggan i topp, flyger nu teamet äntligen söderöver till solen och värmen!

Statusrapport: Motorbyggnationen och allt finlir i bromsbänken hemma i Sverige med programmering av det nya avancerade motorstyrsystemet, har gått över förväntan meddelar Rickard, som förövrigt genomgått samma grundliga utbildning nere hos Aprilia i Italien som CRT MotoGP-teamen till i år. Så nu ser vi med spänning fram emot hur väl RSV4′an med David i sadeln, kommer stå sig i den knallhårda konkurrensen i 2012-års Pro Superbike-SM.

circuitocartagena.com | yr.no | live timing | highsider.se | highsider twitter | DART-TV in HD

12-03-10 Uppdaterat 23:58:05 CET

Skavsta-Alicante på 4 timmar blankt, applåder och busvisslingar. En slapp relaxdag med enbart sol, bad och shopping, samt en snabb-check av det lokala djur- och nattlivet.

12-03-11 Uppdaterat 20:41:52 CET

Incheckning och installation i depåbox nr.17, granne med självaste Mr. Highsider himself, följt av uppackning av all anländ utrustning och strikt, minutiös kontroll av grund-setup’en på hojen, följt av en brysk shakedown och toppfartstest av årets vassa hyrbil, en Ford Focus 1.6 EcoBoost 5-speed. All Check!

12-03-12 Testdag 1  Uppdaterat 12:53:28 CET

Idag förarmöte och briefing innan utsläpp på banan. De 3 första fm-passen är nu körda. David relativt nöjd med körningen och grund-setup’en. Nu lunch-time. Tyvärr inga filmer uppladdade idag, blir först i slutet av veckan. Over ‘n out för idag.

12-03-13 Testdag 2 Uppdaterat 22:17:09 CET

Nya däck och bromsar idag, vips så gick det genast mkt. snabbare, dvs. låga 1.37-tider. Mekaniker Rickard och inhyrda Magnus Jansson från Allmotorservice, har idag jobbat en hel del framför datorerna med total genomgång av det nya AIM-dataloggningssystemet med bl.a. GPS-sensor, så man får full koll på alla varvtider, splittider och spårval. Analys och optimering av olika gjorda inställningar för chassie, tractioncontrol, drevning även mappning av motorn gjorts grundligt mellan varje pass. Pga. allt detta har David fått lite mindre med åktid idag, men såg inte speciellt ledsen ut för det då han samtidigt sköter egna firman, Stockholms Rörexpress, på distans. Kvällsservice på motorn efter testen i bromsbänk och 1.5 dag ute på banan. Alla nöjda och glada i camp DART, nu hasta iväg till kinakrog och dinera ihop med Magnus och roadracinglegenden Jan ”Cällis” Hanson, sedan hem igen till lägenheten i Torrevieja och ladda upp inför morgondagen.


12-03-14 Testdag 3 Uppdaterat 18:01:36 CET

Idag laborerar vi med inställningarna och programmering av ride-by-wire systemets stegmotorer och de 4 variabla trattarna för cylinderbankarnas dubbla spjällhus. Ändrat och testat olika inställningar och air chamber på Öhlinsgaffeln, som även den är helt ny och omarbetad för året. Varit en del avbrott i körningen idag med krascher och rödflaggningar. Jag själv sitter fnv. på banans restaurang, redigerar och skummar igenom filmmaterialet som snart fyllt upp hela Davids hårddisk. Vi gör ett nytt försök imorgon med att ladda upp onboard-filmerna via nåt internetcafe’ nere på byn, som förhoppningsvis har en mer stabil uppkoppling.

12-03-15 Testdag 4 Uppdaterat 15:42:01 CET

Idag var det bakfjädringens tur att få sig en omgång, samt byte till andra insatser med annan offset för svinginfästningen, även testat med hjulaxeln långt bak i svingen och helt annan drevning. Bästa topspeed blev 254km/h enligt GPS’en. Årets enhetsdäck från Pirelli gick som på räls och stråt vassare än fjolårets och resulterade i 1.36-tider. Första onboard-filmen, ”Aprilia Racing by DART at Cartagena I”, uppladdad idag. Proffsigare teambilder, åkbilder och de redigerade filmerna kommer framöver, så ni får hålla tillgodo med dessa så länge. Se även under: ”Svettiga dagar på Circuit Cartagena”. Undertecknad hann även med 1 timmas fulmek av Rachids Honda ”tjejhundra”, som enligt en enad expertis, verkligen gick som en påse nötter. If it’s already broken, you can’t f**k it up.

12-03-16 Testdag 5 Uppdaterat 18:55:02 CET

Inga justeringar på hojen idag, vi hade lite teorier om att i sista stund tighta till hjulbasen något i kombo med den ”långa drevningen”, men avstod. Sista testdagen avslutades som vanligt med ett race och rullande start. Team DART var snabbaste ekipage under träningarna och fick därmed starta från pole position.”The A-team” levererade 1.36-tider och knep segern 1.5 sekunder före den friskt satsande norrmannen Anders Helgerud, som körde sin gamla Honda Fireblade. Som utlovat fick segraren en iskall öl direkt efter målgång, medans dom andra fortfarande körde runt på banan. Flaggan i topp trots att pokalerna lös med sin frånvaro för de snabba nordborna, då den tyska juryn på förhand bestämt att ”profis” var med utom tävlan. På em passade Rickard på att rasta ”depåmoppen” lite på banan och fick beröm av arrangörerna för snygg och säker slangning på långrakan vid i princip varje passering. Under tiden ungdomen roade sig, roddade och lastade vi in all utrustning i trailern, sedan lite eftersnack och ljug i baren. Highlights från fredagsracet, ”Aprilia Racing by DART at Cartagena II”, ligger nu uppladdad och klar på tuben. Enjoy!

12-03-17 Checkout-time Uppdaterat 11:32:17 CET

Efter vi pedantstädat hela lägenheten och fystränat i soluppgången på beachen samt snabbdoppat i den iskalla poolen, så var det återigen dags att piska ur ”Fårrden” en sista gång i riktning mot Aeropuerto de Alicante. Elit-idrottsmässiga som vi är, joggade vi sportigt genom hela flygplatsen med allt bagage och direkt ombord på planet till Svedala, och i och med det så var årets äventyr i Spanien avklarat med bravur. The End.DART laddar för 2012

[Foto startsidan: Patrik Berntsson, subevent.se] Pro Superbike-kalendern för 2012 presenterades i samband med mc-mässan ”På Två Hjul” i Göteborg den gångna helgen. Med den nya lösningen, som även omfattar SM-arrangörernas tävlingar, får Pro Superbike fler tävlingar än förra året samtidigt som säsongs- och startavgifterna ligger på en rekordlåg nivå. Nu finns förutsättningarna att kunna bjuda publiken på riktigt spännande tät racing och underhållning på absolut toppnivå i Sveriges kungaklass på två hjul!

– Nu har vi skapat optimala förutsättningar för ett stort startfält i årets mästerskap vilket kommer att gynna både SM-arrangörerna och STCC, säger David Andersson, förarrepresentant och teamchef för Team Aprilia Racing by DART. Pro Superbike kommer som tidigare år att köras i två klasser: huvudklassen Pro Superbike som gäller SM-tecknet, samt privatcupen. Nytt för året är även det 4-åriga TV-avtalet med Canal+ och SVT. Aspen blir officiell STCC-partner och svenska hårdrockarna Mustasch utsetts till STCC’s eget husband. Man tackar!

28-29 April SM Anderstorp Race 1-2

4-5 Maj STCC Mantorp Park Race 3-4

18-19 Maj STCC Ring Knutstorp Race 5-6

20 Maj SM Falkenberg Race 7

16-17 Juni SM Linköping Race 8-9

6-7 Juli STCC Mantorp Park Race 10-11

28-29 Juli Bike Week Karlskoga Race 12-13

7-8 September STCC Ring Knutstorp Race 14-15

Som vanligt hittar ni de senaste racingnyheterna, intervjuerna och pressreleaserna på highsider.se samt stcc.se

Breaking News: I skrivande stund pågår slutmontering och finliret på/i/runtomkring nya motorn med den absolut senaste och mest avancerade motorstyrelektroniken som går att uppbringa. Den kommande helgen blir det inkörning och shake-down i bromsbänken men givetvis också effektoptimering på det nya enhetsbränslet Aspen R, hälsar David, Rickard och Richard direkt från ”operationsbordet” på SPG’s headquarters i Täby!

Bildgalleri 2011

Nu har äntligen säsongen 2011 börjat. Självklart har vi kameran med när vi tävlar. Nu har du möjlighet att kolla in lite härliga bilder från den här säsongen. Vi kommer kontinuerligt att fylla på med nya album från tävling och träning.

Bildspelen har en egen rubrik som du hittar lätt i navigeringen här ovan. Vill du snabbt komma till bilderna för 2011 så klickar du här. Kom ihåg att när du är på sidan så kan du kan välja mellan olika album om du går till rubriken ”All Categories” längst ned till vänster  i den svarta rutan

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Som en nyhet inför säsongen kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev. Det gör det enklare att följa med när det händer något på hemsidan, tävlingar och vid sidan av banan.

Registrera dig på den här sidan.