DART laddar för 2012

[Foto startsidan: Patrik Berntsson, subevent.se] Pro Superbike-kalendern för 2012 presenterades i samband med mc-mässan ”På Två Hjul” i Göteborg den gångna helgen. Med den nya lösningen, som även omfattar SM-arrangörernas tävlingar, får Pro Superbike fler tävlingar än förra året samtidigt som säsongs- och startavgifterna ligger på en rekordlåg nivå. Nu finns förutsättningarna att kunna bjuda publiken på riktigt spännande tät racing och underhållning på absolut toppnivå i Sveriges kungaklass på två hjul!

– Nu har vi skapat optimala förutsättningar för ett stort startfält i årets mästerskap vilket kommer att gynna både SM-arrangörerna och STCC, säger David Andersson, förarrepresentant och teamchef för Team Aprilia Racing by DART. Pro Superbike kommer som tidigare år att köras i två klasser: huvudklassen Pro Superbike som gäller SM-tecknet, samt privatcupen. Nytt för året är även det 4-åriga TV-avtalet med Canal+ och SVT. Aspen blir officiell STCC-partner och svenska hårdrockarna Mustasch utsetts till STCC’s eget husband. Man tackar!

28-29 April SM Anderstorp Race 1-2

4-5 Maj STCC Mantorp Park Race 3-4

18-19 Maj STCC Ring Knutstorp Race 5-6

20 Maj SM Falkenberg Race 7

16-17 Juni SM Linköping Race 8-9

6-7 Juli STCC Mantorp Park Race 10-11

28-29 Juli Bike Week Karlskoga Race 12-13

7-8 September STCC Ring Knutstorp Race 14-15

Som vanligt hittar ni de senaste racingnyheterna, intervjuerna och pressreleaserna på highsider.se samt stcc.se

Breaking News: I skrivande stund pågår slutmontering och finliret på/i/runtomkring nya motorn med den absolut senaste och mest avancerade motorstyrelektroniken som går att uppbringa. Den kommande helgen blir det inkörning och shake-down i bromsbänken men givetvis också effektoptimering på det nya enhetsbränslet Aspen R, hälsar David, Rickard och Richard direkt från ”operationsbordet” på SPG’s headquarters i Täby!

Kommentarer

4 kommentarer till “DART laddar för 2012”
 1. Mikael Mörtzell skriver:

  Nice!Ska bli kul o följa dej i år!

 2. Sören skriver:

  Ser bra ut!
  Nu när jag är fast i Apriliaträsket, hoppas jag xtra mycket på ett spännande och vinstrikt år för Dart Racing.
  Ser fram emot fler bilder och information.

 3. Fredrik skriver:

  Statusrapport: Självklart jobbar vi fnv. på att försöka få loss David för en pretest-intervju samt även snickra ihop en fräsigt redigerad video innan vi drar iväg till Cartagena den 10-17 mars. Vi håller tummarna för att dom sista bitarna faller på plats nu i början av denna veckan, så vi äntligen kan skeppa iväg all utrustning och ta flyget ner mot varmare breddgrader. Stay tuned, för snart ryter även vi i DART igång på allvar! :)

 4. Mikael Mörtzell skriver:

  Spanien ska bli skönt!Vi ses där nere!Lycka till med allt.Micke

Vad tycker du?

Skriv gärna din kommentar här ...
och om du vill ha en bild tillsammans med din kommentar så kan du skapa en gravatar!