Tävlingar

Pro Superbike serien och Privatcupen kör sina lopp i samband med STCC-loppen.

Swedish Touring Car Championship (STCC) är ett svenskt standardvagnsmästerskap. STCC startades 1996 och kommer att expandera efter säsongen 2010, då den kommer att sammanfogas med Danish Touringcar Championship och bilda Scandinavian Touring Car Cup.

Pro Superbike – Svenska Mästerskapet i Roadracing

Pro Superbike är kungaklassen inom Svensk Roadracing som körs i samband med deltävlingarna av STCC (Swedish Touringcar Championship) Startfältet består av produktionsbaserade sportmotorcyklar på 1000 kubik som modifieras. För 2-cylindriga motorer tillåts 1200 kubik.

Här återfinns de bästa förarna från Norden: Europamästare, VM-vinnare, flerfaldiga Svenska Mästare. Alla mycket meriterade med internationell erfarenhet vilket innebär en oerhörd konkurrens om mästerskapet.

Läs mer om Pro Superbike här

Privatcup

Privatcupen var nytt för säsongen 2009 och var till för att fler förare skulle ta chansen att köra i den absolut bästa serien i norden.

Privatförare fick man vara om man inte hade varit serieanmäld till Pro Superbike tidigare och det var samma reglemente som gällde men vi privatförare hade en egen poänglista i serien.

Alltså hade man chansen att stå på pallen 2 gånger under samma tävling, som till exempel etta i privatcupen och kanske trea i Pro Superbike.

Med detta så växte serien med att från att ha varit ca 15-20 förare per tävling till att nu vara fullt startfält, 32st förare.

  • Flest pallplatser i privatcupen 2008 hade David Andersson
  • Flest segrar hade Petter Jansson
  • Och den totala vinnaren var David Andersson trotts att en skada satte stop redan innan finalen