David Andersson

David Andersson

David intervjuas efter segern på Knutstorp 2009. Foto: Rachid

Jag har haft ett motorintresse sen jag var lite och började karriären med en Puch 50cc cross hemma i trädgården i Östergötland.

När jag var 12 började jag tävla i motocross och åkte land och rike runt med mina föräldrar. Som 15 åring sökte jag till idrottsgymnasiet motocross i Tibro och kom in, alltså flyttade jag hemifrån som 16 åring för att göra 3 år på motocross gymnasiet.

När skolan var slut så flyttade jag till Stockholm och började jobba som snickare samtidigt som crosskarriären lades på hyllan.

När jag var 25 så fick jag äntligen råd med en motorcykel igen och denna gång blev det en Kawasaki ZX 9 från 1998 som jag for runt med på Stockholms gator.

Kawan såldes och jag tog ett uppehåll från gatåkandet ett år för att till 2006 köpa mig et Kawasaki ZX 10 r 2004, en underbar hoj som gick mer på bakhjulet än den borde.

Våren 2007 provade jag bankörning för första gången och blev fast direkt. Licens införskaffades sommaren 2007 och sen började tävlandet.

Till vardags driver jag en byggfirma i Stockholm tillsammans med 2st kompisar. Jag bor tillsammans med min tjej och våran katt som bara har tre ben i ett hus i Huddinge.

Mina intressen är väl allt som har med motorer att göra men just nu så räcker tiden inte till mer än roadracingen, familjen och jobbet.

Min målsättning med roadracingen är att bli ett etablerad förare i Sverige och vinna Pro Superbike minst en gång. Att driva ett team med framgångsrika förare kanske kan vara något att falla tillbaks på när man pensionerar sig som förare.

Hälsningar

David