Mekanikerna

Rickard Nordqvist
Mc-intresset har nästan alltid funnits där, var väll när man köpte första mopeden och började mecka på den som intressett att mecka föddes. Ett helt gäng med risiga mopeder köptes in och fixades, och såldes sedan med vinst under den perioden.
Sen fyllde man lättviktare och såklart skulle man ha en sådan, blev en gammal Suzuki RG 125 -86, och efter ett par general ras så kunde man även den utan till.
Vid 19års ålder och ihop jobbade pengar på banken var det dags att köpa sig hoj igen, denna gång blev det en Honda CBR 900 -03. Denna kördes ett par år, sedan kom jag äntligen på att det var med motorcyklar jag ville jobba, efter att ha utbildad mig till kock och jobbat som lastbilschaufför.
Så hojen såldes för att finansiera studierna och det blev att lämna den lilla ön i östersjön och styra flyttlasset mot Västerås där jag gick en fordondsutbildning för att få grunderna och behörighet att söka till Mc-meck utbildningen i Motala. Ja som sagt, blev klar i Västerås och styrde flyttlasset mot Motala och Mc-meck utbildningen, där jag känner att jag fick en bra grund att komma ut i arbetslivet på.
Så senaste sommaren tillbringades nere i Jönköping efter ytterligare en flytt där jag jobbade på Nybergs Motor som MC-meck. Blev också att spendera sommaren ute i roadracingdepån som meck.
Mina framtidsplaner är att jobba som Mc-meck några år och få mera erfarenhet. Blir även att mecka för DART 2011, vilket jag ser fram emot att få lära mig mera inom roadracing, fjädring m.m
Fakta om Rickard

Ålder: 23 år
Bor: Åland/ Sverige
Yrke: MC Mekaniker
Civilstånd: Singel
Mc: KX250, CB 750
Klubb: ÅMK (Ålands Motorklubb)